BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

Lidija Bradara

PREDSJEDNICA FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE

Predsjednica Bradara sa veleposlanicom Grčke

21/02/2024

Podrška europskom putu i nastojanja za većom gospodarskom suradnjom

Novoimenovana veleposlanica Grčke u Bosni i Hercegovini Ioanna Efthymiadou posjetila je predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradara, s ciljem, kako je kazala, da se što prije upozna sa što više relevantnih predstavnika svih razina vlasti, a samim time i situacijom u našoj zemlji.

Kako je kazala veleposlanica, Grčka je snažan zagovaratelj proširenja Europske unije kada su u pitanju zemlje Zapadnog Balkana uključujući Bosnu i Hercegovinu koja ima realnu priliku početi pregovore. Osim toga, cilj veleposlanice Efthymiadou je osnažiti gospodarsku razmjenu BiH i Grčke te priliku vidi i u najavljenim izravnim avio linijama između ostalih i s prijestolnicama dvije zemlje kako u olakšanju poslovnih kontakata, ali i poboljšanju turizma.

Pomoć i iskustvo svoje zemlje ponudila je i u oblasti zaštite okoliša i borbe protiv zagađenja zraka te izrazila nastojanje da što skorije posjeti neke od manjih sredina u BiH te radi na povezivanju istih s određenim, kompatibilnim gradovima zemlje iz koje dolazi a opet u cilju konkretne suradnje, razmjene i novih projekata.

Predsjednica Bradara je predstavila trenutnu situaciju u Federaciji BiH, iskazala zadovoljstvo brojnim pokrenutim procesima i reformama od strane Vlade Federacije kao i naporima koje Vijeće ministara BiH čini s ciljem otvaranja pregovora o ulasku u Europsku uniju, a sve s ciljem boljeg života svih naroda i građana.

Pohvalila je i brojne lokalne sredine na čelu s novom, mladom generacijom načelnika čije općine i gradovi već liče i sve više provode europske standarde i trendove te daju primjer kako bi BiH trebala i mogla izgledati u budućnosti.

Iskazala je uvjerenje kako se svi politički dužnosnici u BiH trebaju suzdržati od tzv. zapaljive političke retorike te širiti optimizam te raditi maksimalno unutar svojih nadležnosti pogotovo u ovako osjetljivom i velikom političkom trenutku za cijelu zemlju.

Možda vas zanima

Predsjednica Bradara na obilježavanju "Dana vojarne Mato Lučić Maturica"

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, sudjelovala je danas na obilježavanju "Dana vojarne Mato Lučić Maturica" […]

Predsjednica Bradara posjetila Samostan Svetog Franje u Gučoj Gori

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, danas je posjetila Samostan i crkvu Svetog Franje u Gučoj […]

Predsjednica Bradara i ministar Nedić u Novom Travniku: Veliki infrastrukturni projekti unaprjeđuju budući grad

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, i ministar prostornog uređenja FBiH, Željko Nedić, danas su posjetili […]
1 2 3 47
BOSNA I HERCEGOVINA
URED PREDSJEDNICE FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE
Musala 9 

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina
ured@predsjednikfbih.gov.ba
+38733206656
Powered by ITO
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram