BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

Lidija Bradara

PREDSJEDNICA FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE

Predsjednica Federacije Lidija Bradara otvorila Kongres o katastru u BiH

12/10/2023

U Neumu je počelo redovito peto izdanje Kongresa o katastru u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Geodetskog društva Herceg Bosne (GDHB). Kongres traje do 29. rujna i održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare. Predsjednica Bradara je u svom pozdravnom govoru istaknula važnost i napredak sektora zemljišne administracije Bosne i Hercegovine, kao i cjelokupni doprinos društvu kroz postignute rezultate i implementirane projekte.

"Podaci su temeljni gospodarski resurs u stvaranju blagostanja zemlje i teško je razvijati bilo koji lanac vrijednosti bez razvijene sposobnosti prikupljanja , analiziranja i dijeljenja podataka. Zahvaljujući projektima koje realizirate u Federaciji BiH  prepoznati ste kao jedan od uspješnijih sektora. Zato čestitam na suradnji koju ste razvili između Federalne geodetske uprave, geodetskih društava, privatnog sektora i geodetskih studija" kazala je između ostaloga predsjednica Bradara.

Kroz planiranih šest sesija Kongresa bit će predstavljene aktivnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, ukupno dvadeset tri pristigla rada te tri pozvana predavanja.

Kongres će sudionicima omogućiti uvid u aktualno stanje katastra, zemljišne administracije i dostignuća na tom polju, kako na području BIH, tako i u zemljama okruženja.

Možda vas zanima

Dan općine Vitez

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je u kongresnoj dvorani hotela Central proslavljen 72. Dan općine […]

Predsjednica Bradara u Grudama: Posjet Općini i zatvaranje 61. Šimićevih susreta

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara boravila je danas u službenoj posjeti Općini Grude, gdje je […]

Gala koncert povodom Dana Europe

Večeras, 25. travnja, u Sarajevu je, povodom Dana Europe, zelenog svjetla za pristupne pregovore BiH […]
1 2 3 45
BOSNA I HERCEGOVINA
URED PREDSJEDNICE FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE
Musala 9 

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina
ured@predsjednikfbih.gov.ba
+38733206656
Powered by ITO
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram