Na Kupresu održan Središnji skup poduzetnika udruge "Prsten" 16. listopada. 2020.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je u Središnjem skupu poduzetnika udruge bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten", koja je održana danas na Kupresu.

Skupu su nazočili i prvi zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto, te gosti iz Republike Hrvatske, predsjednik udruge „Prsten“ iz RH Pavo Zubak, te predsjednik Kluba poduzetnika Udruge“ Prsten“ RH Ivica Nuić.

Pozdravni govor održao je predsjednik udruge bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“ Marijan Klaić, koji je svim nazočnima predstavio rad Udruge, te pozdravio uvažene goste.

U sklopu Skupa, održana je konstituirajuća skupština Kluba poduzetnika udruge bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten", na kojoj je za prvog predsjednika Kluba, jednoglasno izabran Zvonko Bagarić.

Obraćajući se nazočnima, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović pohvalio je osnivanje udruge Prsten u Bosni i Hercegovini, te što se polako stvaraju mogućnosti za izgradnju jedne infrastrukture slične onoj koja funkcionira i u Republici Hrvatskoj.

“Čestitam izabranim, vama koji ste ovdje danas, uz motivaciju na budućem radu, moram kazati da je udruga Prsten puno više od okupljanja nekoliko gospodarstvenika i nekoliko predstavnika našeg naroda s obje strane granice. Mreža koja se gradi već uvelike zadnjih 15-ak godina daje puno rezultata“, naglasio je dr. Čović.

“Siguran sam da će naša udruga „Prsten“ i u Bosni i Hercegovini popunjavati sve praznine oko podijeljenosti, a da vi imate temelj i odgovornost da neke stvari popravite. Uvijek ćete imati našu potporu u djelovanju na području Bosne i Hercegovine“, istaknuo je dr. Čović.

Nakon izborne skupštine, slijedilo je kratko izlaganje na temu "Posljedice pandemije covid-a na gospodarstvo u BiH.